Economia celei mai mari puteri a lumii, revizuită în creştere, în trimestrul II din 2017, mai mult decât era anticipat. Cel mai rapid ritm din ultimii doi ani

Economia Statelor Unite a fost revizuită în creştere, în al doilea trimestru din 2017, la 3%, mai mult decât era anticipat şi raportând, astfel, cel mai rapid ritm din ultimii doi ani, potrivit Reuters.

2283 afișări
Imaginea articolului Economia celei mai mari puteri a lumii, revizuită în creştere, în trimestrul II din 2017, mai mult decât era anticipat. Cel mai rapid ritm din ultimii doi ani

Produsul Intern Brut a crescut la o rată de 3%, în perioada aprilie-iunie, a estimat, miercuri, Departamentul de Comerţ al Statelor Unite. Revizuirea prognozei de la 2,6%, luna trecută, reflectă cheltuieli mai mari de consum şi investiţii mai solide.

Economiştii anticipau o creştere de 2,7% a PIB în al doilea trimestru din 2017.

Cheltuielile de consum, care reprezintă două treimi din economia Statelor Unite, au crescut cu o rată de 3,3%, fiind cheltuiţi mai mulţi bani pentru vehicule, telefoane mobile, utilităţi şi obiecte pentru casă, decât era estimat anterior.

În perioada ianuarie-martie, creşterea a fost de 1,2%. Economia a crecut, astfel, cu 2,1% în prima jumătate a acestui an.

Preşedintele Donald Trump a stabilit o ţintă de creştere a economiei de 3% pentru 2017, care ar urma să fie obţinută prin taxe, cheltuieli de infrastructură şi mai puţine reglementări.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici