Economia fragilă a României, în raportul de evaluare a ameninţărilor la adresa SUA

Economiile unor ţări europene, cum ar fi Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Letonia, Lituania şi România, rămân fragile, a declarat directorul comunităţii americane de informaţii (DNI), Dennis Blair, în faţa Comisiei pentru serviciile de informaţii din cadrul Senatului, potrivit site-ului DNI.

24 afișări
Imaginea articolului Economia fragilă a României, în raportul de evaluare a ameninţărilor la adresa SUA

Directorul comunităţii americane de informaţii, Dennis Blair (în centru) prezintă, în Senat, evaluarea ameninţărilor la adresa SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bulgaria, Estonia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Letonia, Lituania şi Romania rămân fragile, iar devalorizarea monedelor naţionale în regiune ridică noi dificultăţi pentru băncile europene.

Raportul prezentat în Senat de Blair reprezintă o evaluare anuală a tuturor ameninţărilor la adresa Statelor Unite. Prima ameninţare aminitită de Blair este criza economică globală. El evocă apoi ameninţarea terorismului, proliferarea nucleară (Iranul, Coreea de Nord), instabilitatea persistentă a continentului african sau virusul gripal A/H1N1.

Blair s-a referit de asemenea la războiul din Afganistan, ameninţarea extremiştilor localizaţi în Pakistan, problemele Orientului Mijlociu în ansamblu, situaţia din Rusia, America Latină sau Balcani.

În privinţa sprijinului internaţional pentru Afganistan, aliaţii concentraţi în sud şi est - Marea Britanie, Franţa, Canada, Polonia, Australia, Danemarca, România, Estonia, Lituania şi Olanda - conduc principalele operaţiuni militare de contrainsurgenţă, a afirmat Blair.

El a adăugat că NATO îşi păstrează angajamentul de a sprijini misiunea Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate în Afganistan şi aliaţii sunt de acord că formarea trupelor afgane sunt de o importanţă centrală pentru stabilitatea pe termen lung a acestei ţări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici