Economia Suediei se prăbuşeşte în ritm cu cea din Europa, deşi afacerile au rămas deschise

  • Suedia nu a impus restricţii ca restul Europei, dar asta nu i-a ajutat în plan economic.
  • Afacerile suedezilor au rămas deschise, dar oamenii au ieşit mai puţin din case.
  • Marile fabrici precum Volvo au fost nevoite să oprească producţia din lipsă de materiale de la furnizorii din alte ţări
17681 afișări
Imaginea articolului Economia Suediei se prăbuşeşte în ritm cu cea din Europa, deşi afacerile au rămas deschise

Economia Suediei se prăbuşeşte în ritm cu cea din Europa, deşi afacerile au rămas deschise

Suedia a refuzat să instaureze măsuri de izolare draconice la fel ca restul Europei, de teamă că economia ei va fi îngenuncheată. Afacerile au rămas deschise, iar măsurile de distanţare au fost la un nivel minim. În luna martie, economia Suediei a performat mai bine decât restul Europei, cu un declin de doar 0.3%, comparat cu declinul de 3.8% din zona europeană.

Financial Times scrie însă că Suedia nu are cum să scape de recesiunea severă ce va lovi în scurt timp Europa. Prognoza Comisiei Europene este la o scădere de 6.1% pentru PIB-ul suedez anul acesta, în timp ce Riksbank are o viziune şi mai sumbră: scădere între 7 şi 10% din PIB, iar rata de şomajului între 9 şi 10.4%. Sunt cifre catastrofale pentru ţara scandinavă.

Un motiv important pentru căderea economiei este că Suedia este o ţară mică cu o industrie de producţie mare. Prodcătorul de maşini şi camioane Volvo a fost nevoit să oprească producţia din cauza dificultăţilor la aprovizionarea din alte ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici