Edward Snowden trăieşte sub pază în Rusia, într-un loc secret. Avocat: "Nu pot să spun nimănui unde locuieşte"

Edward Snowden, fostul consultant al serviciilor americane de informaţii refugiat în Rusia, trăieşte sub pază, într-o locaţie secretă, dar reuşeşte să călătorească incognito şi aşteaptă vizita familiei sale, afirmă avocatul său într-un interviu televizat şi difuzat parţial luni.

1238 afișări
Imaginea articolului Edward Snowden trăieşte sub pază în Rusia, într-un loc secret. Avocat: "Nu pot să spun nimănui unde locuieşte"

Edward Snowden (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Nu pot să spun nimănui unde locuieşte. Şi aceasta la cererea sa, fiindcă înţelegem că nivelul de periculozitate este foarte ridicat", a spus pentru postul de televiziune rus RT avocatul Anatoli Kucerena, ale cărui afirmaţii au fost reproduse de agenţia Interfax, înainte de difuzarea interviului pe micul ecran.

"Cred că este în cotinuare imposibil de spus sau de «decriptat» (unde se află) locul său de trai", a adăugat avocatul informaticianului american, care nu a mai apărut în public de când a obţinut, pe 1 august, azil provizoriu de un an în Rusia, după ce stat peste o lună în zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo din Moscova, unde a sosit pe 23 iunie, venind din Hong Kong.

Prezentatoarea Sofia Şevarnadze a scris pe Twitter că interviul va fi probabil retransmis, în întregime, la 23 septembrie, pe RT, un canal în limba engleză creat de Guvernul rus.

Anatoli Kucerena a subliniat că securitatea lui Edward Snowden este asigurată de către gărzi de corp "private".

"El se plimbă. El poate călători. El călătoreşte pentru că se interesează de istoria noastră", a continuat avocatul, afirmând că "nimeni nu l-a recunoscut pentru moment".

Anatoli Kucerena a confirmat că tatăl, mama şi bunicii lui Edward Snowden intenţionează să-i facă vizite.

Washingtonul a cerut de mai multe ori ca Snowden să fie extrădat în ţara sa natală, unde a fost inculpat pentru spionaj după ce a făcut dezvăluiri despre supravegherea electronică mondială efectuată de Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici