Efectele mareei negre din Golful Mexic, resimţite până în Europa şi Oceanul Arctic

Efectele mareei negre din Golful Mexic vor fi resimţite până în Europa şi Oceanul Arctic, a declarat vineri un om de ştiinţă în faţa unei comisii din Congresul american, relatează CNN.

317 afișări
Imaginea articolului Efectele mareei negre din Golful Mexic, resimţite până în Europa şi Oceanul Arctic

Efectele mareei negre din Golful Mexic, resimţite până în Europa şi Oceanul Arctic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alţi oameni de ştiinţă şi cercetători, invitaţi să informeze membrii Comisiei pentru Energie şi Comerţ din Camera Reprezentanţilor, au avertizat că miile de barili de petrol care încă se scurg în Golful Mexic contribuie la un potenţial dezastru ecologic de proporţii necunoscute.

"Aceasta nu este doar o problemă regională pentru faună", a declarat Carl Safina, preşedintele Institutului Blue Ocean, avertizând că numeroase forme de viaţă marină din Oceanul Atlantic "vin în Golf să se hrănească".

Cercetătorii au contestat, de asemenea, că eficienţa încercărilor de a combate scurgerea prin injectarea de produse chimice în coloana de ţiţei presurizat care erupe de pe fundul mării. "Adăugarea de substanţe dispesante... provoacă alte probleme", pentru că viaţa marină ar putea fi afectată de cantitatea folosită.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici