Video Efectele pandemiei şi izolării: Spaniolii nu mai dau bani pe apartamente noi, preferă să le renoveze pe cele vechi

  • Constructorii români din Spania nu mai fac faţă comenzilor, după 2 luni în care nu au muncit deloc
  • Izolarea la domiciliu i-a făcut pe mulţi spanioli să îşi reamenajeaza casele şi apartamentele ca să câştige spaţiu.
  • Este o veste bună pentru întreprinzatorii români care priveau cu îngrijorare viitorul construcţiilor din Spania.
2522 afișări

Macedon Botârlă trăieşte de 18 ani în Spania şi are o mică firmă de construcţii, la care lucreaza împreună cu alţi români. În ultimele luni nu a muncit deloc cauza restrictiilor şi a privit cu îngrijorare mersul economiei .

Însă, odată cu măsurile de relaxare este asaltat de spaniolii care vor să-şi modifice locuinţele. Preţurile apartamentelor noi din Spania sunt în continuare mari, în pofida salariilor scăzute. Aşa că mulţi spanioli preferă locuinţele mai ieftine, la mâna a doua, care pot fi renovate. 

”Sunt foarte mulţi oameni care au avut nişte economii şi n-au suferit din cauza izolării atât de lungi, dar de asemenea sunt mulţi care au suferit. Am avut nişte devize prezentate în toamnă. Nu credeam că o să iasă niciodată. De exemplu, două trei devize mi-au ieşit în timpul izolării. Domnu Mache când terminăm... începem la mine. Clar este că nu putem începe tot odată. Fiind trei inşi începem una câte una şi le programăm. Investesc în locuinţe. Mai repede îşi reconstruiesc, îşi reformează un apartament sau o casă, locuinţă, decât să cumpere nouă”, a declarat Macedon Bodârlă, întreprinzător din Spania.

”Am de gând să mă întorc în România, dar în viitor, ca să pot să deschid o afacere acolo”, spune Iulian, care lucrează în Spania de 5 ani. ”La început toată lumea era speriată mai ales cum noi facem naveta, pe tren. Acuma , începând de astăzi e mai liber”, a declarat şi George, un alt român care lucrează în Spania.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici