Efectele unei banale spălături cu apă de gură: Pacienta a murit pe scaunul dentistului

O femeie în vârstă de 30 de ani din Marea Britanie a murit în timp ce se afla la dentist, din cauza unei reacţii alergice puternice la apa de gură.

Urmărește
882 afișări
Imaginea articolului Efectele unei banale spălături cu apă de gură: Pacienta a murit pe scaunul dentistului

Efectele unei banale spălături cu apă de gură: Pacienta a murit pe scaunul dentistului (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Sascha Rumaner era pe scaunul dentistului când a început să se plângă de mâncărimi la nivelul unui picior şi al spatelui, precum şi de temperatura ridicată. Femeia s-a prăbuşit pe podeaua cabinetului şi în cîteva minute a murit, relatează dailymail.co.uk.

Dentistul nu a recunoscut semnele şocului anafilactic pentru a o putea ajuta la timp. O doză de adrenalină, oxigen şi manevre de resuscitare ar fi putut să o salveze.

Reacţia alergică a fost declanşată de o substanţă din apa de gură folosită de către dentist pentru a-i trata pacientei o posibilă infecţie, la o săptămână după ce îi fusese extras un dinte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici