Efectul Brexit: Migraţia netă din statele UE către Marea Britanie a ajuns la cel mai scăzut nivel din 2009

Migraţia netă din statele Uniunii Europene în Marea Britanie a ajuns la cel mai scăzut nivel din 2009, în decurs de 12 luni până în septembrie, declinul survenind în urma apropierii Brexitului, conform datelor oficiale publicate joi, relatează Reuters.

3481 afișări
Imaginea articolului Efectul Brexit: Migraţia netă din statele UE către Marea Britanie a ajuns la cel mai scăzut nivel din 2009

Efectul Brexit: Migraţia netă din statele UE în Marea Britanie a ajuns la cel mai scăzut nivel din 2009

Dimpotrivă, migraţia netă a cetăţenilor din afara UE a fost cea mai ridicată din 2004, ceea ce înseamnă că un număr total de 283.000 de persoane s-au mutat în Marea Britanie, faţă de cei care au plecat, cea mai mare creştere în aproape un an, a anunţat Oficiul Naţional de Statistică (ONS) din Marea Britanie.

Migraţia netă a cetăţenilor UE în Marea Britanie a scăzut la 57.000 în ultimele 12 luni până în septembrie, la care se adaugă o creşteri mai slabă de la data la care alegătorii britanici, mulţi dintre ei dornici să reducă imigraţia, au optat pentru părăsirea blocului în urma referendumului din iunie 2016.

Migraţia din ţările care nu fac parte din Uniunea Europeană a ajuns la 261.000, cea mai mare creştere din 2004, conform ONS.

Datele oficiale publicate joi arată, de asemenea, o scădere netă a migraţiei din cele opt state din Europa de Est care s-au alăturat UE în 2004, peste un milion de dintre cetăţenii acestora s-au mutat în Marea Britanie în deceniul trecut.

Premierul Theresa May a anunţat săptămâna aceasta posibilitatea unei extinderi a datei de 29 martie pentru ieşirea Marii Britanii din UE.

May a negat acuzaţiile unora dintre mmebrii săi de partid care au afirmat că aceasta are ”o problemă cu imigraţia”, spunând că deşi migraţia este benefică pentru Marea Britanie, cetăţenii doreau doar mai mult control.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici