Egipt: Unul dintre ultimii lideri ai Fraţilor Musulmani şi un fost ministru au fost arestaţi

Poliţia i-a arestat, joi, în Egipt pe un important oficial al Fraţilor Musulmani şi pe un fost ministru al preşedintelui Mohamed Morsi, destituit de armată, a anunţat Guvernul, în cadrul unei represiuni fără precedent şi sângeroase împotriva mişcării islamiste.

426 afișări
Imaginea articolului Egipt: Unul dintre ultimii lideri ai Fraţilor Musulmani şi un fost ministru au fost arestaţi

Egipt: Unul dintre ultimii lideri ai Fraţilor Musulmani şi un fost ministru au fost arestaţi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Morsi, primul preşedinte ales democratic în Egipt, a fost destituit şi arestat la 3 iulie de către armată după ce milioane de manifestanţi au cerut plecarea sa.

La 14 august, Guvernul instituit de militari a ordonat dispersarea prin forţă a tuturor reuniunilor şi manifestaţiilor pro-Morsi, o operaţiune care a provocat o baie de sânge, în special la Cairo. Peste 1.000 de persoane au fost ucise într-o săptămână, în cea mai mare parte manifestanţi, şi peste 2.000 de membri ai Fraţilor Musulmani au fost arestaţi, între care principalii lideri ai mişcării.

Joi, Mohamed Beltagi, fost parlamentar şi unul dintre ultimii lideri ai confreriei aflaţi în libertate, a fost arestat, potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne. El era unul dintre principalii organizatori ai reuniunilor pro-Morsi la Cairo şi unul dintre oratorii cei mai activi şi cei mai virulenţi ai Fraţilor Musulmani.

Beltagi a fost arestat la o periferie a Cairo, în compania lui Khaled al-Azhari, ministru al Muncii în Guvernul lui Morsi.

Arestările continuă zilnic în rândurile Fraţilor Musulmani, la toate nivelurile de încadrare, locale şi naţionale. De aceea, în afară de faptul că a decimat manifestanţii cei mai activi, Guvernul a reuşit să slăbească în mod considerabil capacitatea Fraţilor Musulmani de a se mobiliza.

De zece zile, manifestaţiile pro-Morsi sunt rare şi nu mai reunesc decât câteva sute de persoane în cursul săptămânii şi câteva mii vinerea. Fraţii Musulmani aveau capacitatea de a reuni sute de mii de persoane înainte de 14 august.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici