Egiptul l-a expulzat pe ambasadorul Turciei. Turcia promite măsuri de reciprocitate

Egiptul l-a expulzat sâmbătă pe ambasadorul Turciei, în urma unor declaraţii ale premierului turc Recep Tayip Erdogan, care a condamnat reprimarea islamiştilor de către noile autorităţi egiptene, a anunţat Ministerul de Externe.

274 afișări
Imaginea articolului Egiptul l-a expulzat pe ambasadorul Turciei. Turcia promite măsuri de reciprocitate

Egiptul l-a expulzat pe ambasadorul Turciei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În plus, ambasadorul egiptean, rechemat pe 15 august la Cairo, nu se va întoarce la Ankara, iar nivelul reprezentării diplomatice egiptene în Turcia va fi diminuat de-acum doar la prezenţa unui însărcinat cu afaceri, a precizat ministerul.

Aceste decizii au fost adoptate din cauza unor declaraţii ale lui Erdogan care "constituie un amestec inacceptabil în afacerile interne ale Egiptului şi reprezintă o provocare", a declarat pentru AFP Badr Abdelaty, un purtător de cuvânt al ministerului.

Turcia a promis sâmbătă că va adopta măsuri de "reprocitate" după ce Egiptul a anunţat cu un pic mai înainte expulzarea ambasadorului turc în semn de protest faţă de declaraţii ale Ankarei condamnând reprimarea islamiştilor în Egipt.

"Vom lua măsuri de reciprocitate după consultări cu ambasadorul turc", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe, Levent Gumrukcu.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici