Egiptul se pregăteşte să mute capitala de la Cairo. Când va fi inaugurată noua capitală administrativă

  • Egiptul pregăteşte o nouă capitală grandioasă la est de Cairo.
  • Administraţia ar urma să se mute în această vară înainte de deschiderea oficială a proiectului preşedintelui Abdel Fattah al-Sisi.
16973 afișări
Imaginea articolului Egiptul se pregăteşte să mute capitala de la Cairo. Când va fi inaugurată noua capitală administrativă

Egiptul se pregăţeşte să mute capitala de la Cairo. Când va fi inaugurată noua capitală administrativă

Oraşul, cunoscut pur şi simplu sub numele de Noua Capitală Administrativă, este proiectat să funcţioneze cu tehnologie inteligentă pe terenuri virgine, departe de dezordinea şi haosul din Cairo. Oraşul se va lăuda cu universităţi, facilităţi de agrement şi un cartier diplomatic. Va exista şi un monorail care trece prin cartier de afaceri unde un turn central de 385 de metri este aproape de finalizare, relatează Reuters.

În 2015, Egiptul a început construcţia noii capitale, la 45 km est de Cairo, ca parte a planului guvernului de a reduce presiunea asupra capitalei Cairo puternic suprapopulate cu 20 de milioane de locuitori.

Noua capitală este constuită pe o suprafaţă de 714 kilometri pătraţi şi va găzdui un district guvernamental de locuinţe, 29 de ministere şi alte instituţii de stat - inclusiv cabinetul şi clădirile parlamentului - şi 20 de cartiere rezidenţiale pentru a acomoda 6,5 milioane oameni.

Birourile guvernamentale urmau să fie relocate în mega-oraş în 2020, dar pasul a fost întârziat  din cauza pandemiei de coronavirus.

"Rata de finalizare a primei faze a trecut de 60% în toate proiectele", a declarat Khaled el-Husseiny, purtătorul de cuvânt al noii capitale.

El a adăugat că transferul funcţionarilor publici va începe în iulie, înainte de o deschidere oficială planificată pentru sfârşitul anului 2021.

Luni, biroul preşedintelui Sisi a anunţat 1,5 miliarde de lire egiptene (96 de milioane de dolari) în stimulente pentru funcţionarii publici selectaţi pentru a se muta în oraş.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici