Ehud Olmert se declară nevinovat în faţa tribunalului

Fostul premier israelian Ehud Olmert s-a declarat din nou nevinovat, vineri, la intrarea în tribunalul din Ierusalim, unde va fi judecat pentru fraudă şi evaziune fiscală, fapt fără precedent în istoria Israelului pentru un fost şef de Guvern.

15 afișări
Imaginea articolului Ehud Olmert se declară nevinovat în faţa tribunalului

Ehud Olmert se declară nevinovat în faţa tribunalului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Olmert este inculpat de fraudă, abuz de încredere, folosire de documente false, ascundere de venituri obţinute fraudulos şi evaziune fiscală.

Adresându-se presei, el a declarat din nou că este nevinovat la intrarea în sala tribunalului din Ierusalim unde s-a deschis procesul său.

"Nu este o zi uşoară pentru mine. De trei ani sunt ţinta unei campanii de defăimare atât de inumană. Sunt nevinovat şi sunt sigur că instanţa va elimina orice fel de suspiciune", a declarat Olmert.

Fostul premier din cadrul partidului Kadima, care va împlini săptămâna viitoare 64 de ani, a demisionat din funcţie la 21 septembrie 2008 după ce poliţia recomandase inculparea sa în "dosarul Talansky".

Unul dintre capetele de acuzare împotriva lui Olmert este un scandal de finanţare ilegală din partea lui Morris Talansky, un om de afaceri israeliano-american, în perioada în care Olmert era primar al Ierusalimului (1993-2003).

Pe de altă parte, Olmert trebuie să dea explicaţii şi în cazul decontării de mai multe ori a unor bilete de avion pentru membrii familiei sale.

Al treilea caz vizează numirea de către Olmert a unor apropiaţi ai săi în funcţii la Centrul de investiţii, o instituţie oficială.

Aceste fapte s-au desfăşurat în perioada în care Ehud Olmert era primar al Ierusalimului, apoi ministru al Industriei şi Comerţului (2003-2006).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici