Elicoptere noi de tip Sikorsky pentru transportul preşedintelui american

Pentagonul a acordat miercuri un contract în valoare de 1,2 miliarde de dolari constructorului aeronautic american Sikorsky, pentru crearea şi producerea a şase elicoptere destinate transportului preşedintelui Statelor Unite începând din 2020.

343 afișări
Imaginea articolului Elicoptere noi de tip Sikorsky pentru transportul preşedintelui american

Barack Obama (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Flota actuală de 19 elicoptere prezidenţiale, numite "Marine One" atunci când preşedintele se află la bord, a îmbătrânit. O parte dintre elicopterele de tip VH-3D a fost concepută în anii '60, altele, iar derivate ale faimosului model Blackhawk, sunt în serviciu din 1988.

În culori elegante de verde, măsliniu sau alb, elicopterele sunt echipate cu sisteme multiple pentru bruiaj sau deturnarea rachetelor şi sunt dotate cu sisteme puternice de comunicare criptată.

Complexitatea integrării acestor cerinţe în orice nou tip de elicopter a constituit o problemă timp de peste zece ani pentru Pentagon, care a lansat programul de înlocuire - numit VXX - în aprilie 2002.

Din cauza dificultăţilor, inflaţiei bugetelor şi exigenţelor Secret Service, însărcinat cu asigurarea protecţiei preşedintelui, echipele formate de Northrop-Grumman-AgustaWestland, pe de o parte, şi Bell-Boeing, pe de altă parte, au renunţat.

Astfel, contractul a fost acordat miercuri Sikorsky, în vederea creării şi producerii a şase elicoptere, derivate din modelul S-92, a unui sistem de antrenament şi mentenanţă în valoare totală de 1,245 miliarde de dolari.

Modelul S-92 este un elicopter de transport aflat în serviciu din 2004, care poate să transporte 22 de persoane în varianta militară.

Noua flotă va cuprinde în total 21 de elicoptere, până în 2023.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici