Elicopterele Angelei Merkel, scoase temporar din uz, după ce UE a interzis zborurile aparatelor Puma

Ministerul german al Apărării a decis, vineri, scoterea temporară din uz a celor trei elicoptere Airbus Cougar AS532 folosite pentru transportarea cancelarului Angela Merkel, în contextul unei măsuri luate de Uniunea Europeană privind aparatele de zbor Puma, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1165 afișări
Imaginea articolului Elicopterele Angelei Merkel, scoase temporar din uz, după ce UE a interzis zborurile aparatelor Puma

Elicopterele Angelei Merkel, scoase temporar din uz, după ce UE a interzis zborurile aparatelor Puma (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

"Ministerul Apărării a decis menţinerea la sol a celor trei elicoptere Airbus Cougar AS532 utilizate pentru transportarea cancelarului Angela Merkel", a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului german.

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aeriană (AESA) a dispus joi interzicerea zborurilor elicopterelor Super Puma fabricate de Airbus, după un accident produs la sfârşitul lunii aprilie în Norvegia, soldat cu 13 morţi.

Măsura luată de AESA vizează toate elicopterele de tip Super Puma H225 LP şi AS332 L2, fabricate de compania Puma Helicopters, şi se aplică în toate ţările Uniunii Europene.

"Această măsură a fost luată din raţiuni de precauţie până când vor fi disponibile noi date", a comunicat Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aeriană.

Decizia a fost luată după un accident aerian produs din cauza unei defecţiuni tehnice în Norvegia, în aprilie, soldat cu 13 morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici