Eliminarea vizelor, pe agenda summitului UE-SUA

Parlamentarii europeni au dezbătut, miercuri, în plenul Legislativului european, declaraţiile Consiliului de Miniştri şi ale Comisiei Europene referitoare la întâlnirea la nivel înalt între UE şi SUA din 9 - 10 iunie, un subiect important pe agendă fiind eliminarea vizelor pentru SUA.

36 afișări
Imaginea articolului Eliminarea vizelor, pe agenda summitului UE-SUA

Eliminarea vizelor, pe agenda summitului UE-SUA

Parlamentul European a adoptat o rezoluţie, în care se reiterează solicitarea adresată SUA "să ridice imediat regimul în materie de vize şi să trateze toţi cetăţenii UE în mod egal", se arată într-un comunicat al PE remis joi agenţiei MEDIAFAX.

PE salută iniţierea discuţiilor UE-SUA privind noul set de cerinţe de securitate ale SUA pentru instituirea unui regim fără vize şi consideră că negocierile trebuie să fie "transparente, bazate pe reciprocitate şi să respecte dispoziţiile UE privind protecţia datelor".

Conform sursei citate, Parlamentul European aşteaptă cu interes, în contextul apropiatelor alegeri prezidenţiale din SUA, să colaboreze cu noul preşedinte american şi speră într-un angajament consolidat din partea SUA faţă de o cooperare multilaterală şi faţă de pace şi democraţie la nivel mondial. Având în vedere persistenţa unor abordări transatlantice diferite ale anumitor chestiuni, cum ar fi Curtea Penală Internaţională şi Protocolul de la Kyoto privind schimbările climatice, PE îşi exprimă speranţa că viitorul preşedinte al Statelor Unite îşi va angaja administraţia în soluţionarea acestor probleme, se arată în rezoluţie.

Parlamentarii europeni au dezbătut, miercuri, în plenul Legislativului european, declaraţiile Consiliului de miniştri şi ale Comisiei Europene referitoare la întâlnirea la nivel înalt dintre UE şi SUA din 9 - 10 iunie. Pe agenda întâlnirii, se află negocierea regimului de vize pentru cetăţenii europeni, respectiv tratamentul egal aplicat de către SUA tuturor cetăţenilor, indiferent de statul membru de origine.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici