Elisabeth Fritzl şi cei şase copii ai săi au fost externaţi din clinica psihiatrică

Femeia violată şi sechestrată de tatăl său timp de 24 de ani, Elisabeth Fritzl, şi cei şase copii ai săi au ieşit din clinica psihiatrică unde au stat din aprilie, de când a fost descoperit cazul, a declarat, luni, avocatul acesteia.

537 afișări
Imaginea articolului Elisabeth Fritzl şi cei şase copii ai săi au fost externaţi din clinica psihiatrică

Josef Fritzl, în vârstă de 73 de ani, este acuzat de ucidere, viol, sechestrare, incest şi sclavie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Familia locuieşte în prezent în casa sa, a precizat avocatul Christoph Herbst, refuzând să dea mai multe detalii.

Elisabeth Fritzl, care are în prezent 42 de ani, a fost ţinută prizonieră în beciul casei şi violată de tatăl său Josef timp de 24 de ani.

Ea a născut şapte copii, unul dintre ei decedând la scurt timp după naştere. Trei dintre copii au fost adoptaţi de Josef Fritzl şi de soţia acestuia şi au locuit în casa familiei, deasupra beciului unde erau ţinuţi sechestraţi ceilalţi trei copii, alături de Elisabeth. Aceştia nu au văzut lumina zilei până în aprilie, când sora lor mai mare, în vârstă de 19 ani, s-a îmbolnăvit şi a fost internată, astfel fiind decoperit cazul.

Femeia şi cei şase copii ai săi, cu vârste cuprinse între 5 şi 19 ani, au fost internaţi de atunci într-o clinică din Amstetten-Mauer, aflată la o sută de kilometri la vest de Viena, unde au primit îngrijiri medicale şi au fost ţinuţi departe de curioşi, dar mai ales de paparazzi.

Josef Fritzl, în vârstă de 73 de ani, este acuzat de ucidere, viol, sechestrare, incest şi sclavie. Procesul său trebuie să înceapă în martie.

Josef Fritzl a amenajat o ascunzătoare sofisticată în subsolul casei sale din Amstetten, în nordul Austriei. După ce şi-a răpit fiica când aceasta avea 18 ani, pe 29 august 1984, Fritzl a făcut să se creadă că ea a plecat ca să se alăture unei secte.

Citeşte şi:

Josef Fritzl ar putea fi judecat înainte de Paşte

Josef Fritzl, responsabil de acţiunile sale

Unul dintre copiii pe care Josef Fritzl i-a avut cu fiica sa, s-a trezit din comă

Austriacul care şi-a sechestrat fiica timp de 24 de ani avea un plan în acest sens încă din 1978

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici