- Home
- Externe
- BERNA, (10.03.2023, 19:36)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Elveţia îşi menţine neutralitatea militară şi refuză să aprobe livrări de arme în Ucraina
Guvernul Elveţiei a anunţat, vineri, că intenţionează să îşi menţină neutralitatea militară prevăzută în Constituţie, astfel că nu va autoriza livrările de armament elveţian de către alte ţări în Ucraina, informează cotidianul Le Monde.
Urmărește
1325 afișări
Elveţia îşi menţine neutralitatea militară şi refuză să aprobe livrări de arme în Ucraina
"Consiliul Federal a deliberat asupra reexportării de către naţiuni terţe a echipamentelor militare produse în Elveţia. A decis să menţină practica actuală, bazată pe legea federală privind echipamentele de război şi pe tradiţia umanitară îndelungată a Elveţiei de stat neutru. Consiliul Federal apără valorile neutralităţii elveţiene şi va continua să acţioneze pentru ca avantajele acestei situaţii să fie puse în valoare. Această tradiţie de neutralitate a Elveţiei nu înseamnă indiferenţă faţă de agresiunea Rusiei în Ucraina", a comunicat Guvernul elveţian.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România intră în Schengen. Klaus Iohannis anunță aderarea României: „Calea noastră este europeană”
-
Comisia Europeană: Un spaţiu Schengen robust întăreşte unitatea UE şi face UE mai puternică în lume
-
Joe Biden comută 1.500 de pedepse şi graţiază 39 de persoane într-o singură zi
-
Zelenski: Invitaţia NATO ar trebui să cuprindă întreg teritoriul Ucrainei
Miercuri, Camera inferioară a Parlamentului elveţian aprobase în formă preliminară un proiect de lege care ar fi autorizat reexportarea de armament elveţian în Ucraina dacă va exista o decizie a Consiliului de Securitate ONU care să catalogheze ilegală invazia militară rusă în Ucraina. Acest scenariu pare puţin probabil în condiţiile în care Rusia are drept de veto în Consiliul de Securitate ONU.
Guvernul Elveţiei a respins mai multe cereri ale Germaniei, Danemarcei şi Spaniei de a reexporta în Ucraina armament elveţian.
Citește pe alephnews.ro: Trump va fi numit pentru a doua oară „Persoana anului” de către Time Magazine
Citește pe www.zf.ro: De ce trebuie să vindem motorina la preţuri internaţionale şi nu la 1 leu pe litru?
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Comisia Europeană felicită aderarea Bulgariei și României în spațiul Schengen de la 1 ianuarie 2025: „Este o zi de bucurie pentru întreaga noastră Uniune”
Gigant mondial cu afaceri de miliarde în toată lumea este anchetat în România de Consiliul Concurenţei. De ce este suspectată compania
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali a început să plângă în biserică. Imagini copleșitoare cu milionarul în momentul în care s-a prăbușit emoțional în fața icoanelor
PROSPORT.RO
CNA a penalizat una dintre marile televiziuni din România! Care sunt motivele pentru care au întrerupt emisia
CANCAN.RO
Ireal din ce este făcut laptele vegetal din comerț, de fapt. Dragoș Pătraru: „E mai dăunător decât o găleată cu mititei”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe