Elveţia îşi va spori cheltuielile militare în urma războiului din Ucraina

Autorităţile din Elveţia, o ţară neutră, au anunţat, miercuri, că vor creşte cheltuielile militare în următorii ani, decizie care are la bază în principal invazia Rusiei din Ucraina, dar şi conflictele din Orientul Mijlociu.

308 afișări
Imaginea articolului Elveţia îşi va spori cheltuielile militare în urma războiului din Ucraina

Elveţia îşi va spori cheltuielile militare în urma războiului din Ucraina

Preşedintele Elveţiei, Viola Amherd, a declarat că începând cu 2035 vor fi disponibile fonduri suplimentare de aproximativ 20 de miliarde de franci elveţieni (22,58 miliarde de dolari), în comparaţie cu planificarea de dinaintea războiului din Ucraina. Elveţia a alocat 1,9 miliarde de franci pentru echiparea forţelor sale armate în 2023.

"Situaţia politicii de securitate este evident dificilă, având în vedere instabilitatea actuală, cu un război pe continentul european, conflicte armate în Orientul Mijlociu şi alte puncte fierbinţi în lume", a declarat Amherd.

Amherd a mai arătat că planul ia în considerare, în mare parte, lecţiile trase din războiul din Ucraina.

Declaraţiile lui Amherd vin după ce guvernul a evidenţiat lacunele din sistemele de comandă şi control ale Elveţiei, precum şi lipsurile din forţele sale terestre şi aeriene şi din apărarea cibernetică.

O parte din artileria elveţiană a intrat în serviciu în anii '60 şi trebuie înlocuită, a arătat Thomas Suessli, şeful forţelor armate.

Mai multe site-uri ale guvernului elveţian au fost atacate în ianuarie, un grup de hackeri legat de Rusia revendicând responsabilitatea acestora din cauza vizitei preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici