Elveţienii resping prin referendum trei iniţiative, inclusiv una vizând limitarea imigraţiei

Cele trei texte supuse duminică referendumului în Elveţia, între care unul care prevedea o nouă limitare a imigraţiei, au fost respinse, potrivit rezultatelor oficiale.

205 afișări
Imaginea articolului Elveţienii resping prin referendum trei iniţiative, inclusiv una vizând limitarea imigraţiei

Elveţienii resping prin referendum trei iniţiative, inclusiv una vizând limitarea imigraţiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Majoritatea celor 26 de cantoane elveţiene au respins aceste texte. La câteva minute după închiderea secţiilor de vot, la ora 11.00 GMT (13.00, ora României), estimările difuzate de presa elveţiană au arătat că majoritatea alegătorilor au refuzat aceste iniţiative.

Textul privind imigraţia, denumit Ecopop, care viza limitarea imigraţiei în numele protecţiei mediului, a fost respins cu 74 la sută din voturi.

Iniţiativa privind suprimarea scutirilor fiscale acordate străinilor bogaţi a fost respinsă de 60 la sută dintre alegători. Aceste scutiri vizează 5.729 de milionari străini care preferă să plătească impozite în valoare de un miliard de franci elveţieni (830 de milioane de euro) în Elveţia, în locul taxelor din ţările lor de origine.

Cea de-a treia iniţiativă - "Salvarea aurului Elveţiei" - care ar fi obligat Banca naţională (BNS) să-şi păstreze 20% din rezerve în aur, a fost respinsă de 76 la sută dintre alegători. În prezent, aurul reprezintă 7% din rezerve.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici