Emirul Kuwaitului, Sabah Al Ahmad Al Sabah, a murit, la vârsta de 91 de ani

  • Şeicul Sabah Al Ahmad Al Sabah, emirul Kuwaitului, a murit la vârsta de 91 de ani
  • Sabah Al Ahmad Al Sabah, la putere din 2006, s-a evidenţiat prin eforturile diplomatice de soluţionare a disputelor cu naţiuni arabe
  • Analist: "Reprezintă generaţia veche a liderilor din zona Golfului Persic care s-au remarcat prin discreţie şi moderaţie"
449 afișări
Imaginea articolului Emirul Kuwaitului, Sabah Al Ahmad Al Sabah, a murit, la vârsta de 91 de ani

Emirul Kuwaitului, Sabah Al Ahmad Al Sabah, a murit, la vârsta de 91 de ani

Liderul Kuwaitului, şeicul Sabah Al Ahmad Al Sabah, a decedat marţi, la vârsta de 91 de ani, anunţă Televiziunea publică din această ţară, conform agenţiei Associated Press.

Şeicul Sabah Al Ahmad Al Sabah a devenit emir al Kuwaitului în anul 2006, după ce Parlamentul l-a demis pe predecesorul său, şeicul Saad Al Abdullah Al Sabah.

Sabah Al Ahmad Al Sabah s-a evidenţiat prin eforturile diplomatice de soluţionare a disputelor cu naţiuni arabe precum Qatarul.

"Reprezintă generaţia veche a liderilor din zona Golfului Persic care s-au remarcat prin discreţie şi moderaţie, acordând importanţă relaţiilor personale între monarhi. Sigur că a suferit din cauza lipsei de respect a prinţilor mai tineri care deţin puterea în prezent", afirmă Kristin Diwan, expert la Institutul pentru Statele Arabe din Golf, cu sediul în Washington.

Emirul Kuwaitului va fi succedat de fratele său, prinţul Nawaf Al Ahmad Al Sabah.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici