Emmanuel Macron avertizează că lumea pierde lupta împotriva schimbărilor climatice

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a avertizat, marţi, că lumea pierde lupta împotriva schimbărilor climatice, adăugând că liderii mondiali nu iau suficiente măsuri pentru contracararea efectelor încălzirii globale, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

891 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron avertizează că lumea pierde lupta împotriva schimbărilor climatice

Emmanuel Macron avertizează că lumea pierde lupta împotriva schimbărilor climatice

”Nu ne mişcăm suficient de repede. Cu toţii trebuie să acţionăm. Pierdem această luptă”, a declarat Macron.

În acelaşi context, preşedintele francez a precizat că este "destul de sigur" că omologul său american, Donald Trump, se va răzgândi în privinţa acordului climatic de la Paris, reamintindu-i liderului SUA că are o responsabilitate în faţa istoriei.

"Îmi pare rău să spun asta, nu este acceptabil, aşa că îmi pare atât de rău, dar cred că este o mare responsabilitate în faţa istoriei şi sunt destul de sigur că prietenul meu, preşedintele Trump, se va răzgândi în lunile sau anii viitori, sper", a adăugat liderul de la Elysee.

În luna iunie 2017, preşedintele Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris. După ce Siria a aderat în luna noiembrie 2017 la acordul climatic, SUA au rămas singura ţară care nu aplică pactul global privind combaterea schimbărilor climatice.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici