Emmanuel Macron e primul şef de stat care vizitează Libanul

  • Preşedintele francez, Emmanuel Macron, va vizita locul dezastrului, se va întâlni cu oficialităţile din Liban şi va ţine o conferinţă de presă înainte de a se întoarce în Franţa.
  • Emmanuel Macron scrisese pe Twitter că un detaşament al securităţii civile şi mai multe tone de material sanitar vor fi trimise în Liban.
  • De altfel, multe ţări se mobilizează să ofere sprijin după dubla explozie care a lăsat în urmă cel puţin 113 morţi la Beirut şi 4.000 de răniţi.
552 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron e primul şef de stat care vizitează Libanul

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, este aşteptat joi la Beirut, „să ducă mesajul fraternităţii şi solidarităţii francezilor”, scrie Le Monde. Este primul şef de stat care vizitează Libanul. 

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, va vizita locul dezastrului, se va întâlni cu oficialităţile din Liban şi va ţine o conferinţă de presă înainte de a se întoarce în Franţa.

Emmanuel Macron scrisese pe Twitter că un detaşament al securităţii civile şi mai multe tone de material sanitar vor fi trimise în Liban.

De altfel, multe ţări se mobilizează să ofere sprijin după dubla explozie care a lăsat în urmă cel puţin 113 morţi la Beirut şi 4.000 de răniţi.

Potrivit autorităţilor, aproximativ 2.750 de tone de azotat de amoniu, depozitate „fără măsuri de precauţie” în portul oraşului, sunt la originea exploziilor.

Potrivit unui ultim raport provizoriu al ministerului libanez al sănătăţii, cel puţin 113 persoane au pierit şi 4.000 de persoane au fost rănite, inclusiv 21 francezi. Arhitectul Jean-Marc Bonfils, care a participat în Liban la proiectele de restaurare a clădirilor distruse de război, a fost identificat printre cei decedaţi, a anunţat ministrul Culturii, Roselyne Bachelot. „Îi aduc un omagiu lucrărilor sale majore, precum restaurarea clădirilor de patrimoniu distruse de războiul din Liban. Franţa şi Libanul sunt unite în suferinţa morţii sale”, a anunţat ministrul pe contul ei de Twitter.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici