Emmanuel Macron îi vizitează pe cei patru copii atacaţi cu cuţitul în Franţa

Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a vizitat vineri la spital pe copiii care au fost grav răniţi într-un atac cu cuţitul comis de un refugiat sirian în oraşul Annecy, doi dintre micuţi fiind încă în stare critică.

339 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron îi vizitează pe cei patru copii atacaţi cu cuţitul în Franţa

Sursa foto: Twitter

Preşedintele Emmanuel Macron şi soţia sa, Brigitte, s-au deplasat împreună la un spital în care sunt trataţi trei dintre cei patru copii care au suferit răni de cuţit care le-au pus viaţa în pericol în atacul încă inexplicabil de joi, în interiorul şi în jurul unui parc de joacă din oraşul alpin Annecy.
 
Prim-ministrul lui Macron, Elisabeth Borne, a declarat că toţi cei patru copii - cu vârste cuprinse între 22 de luni şi 3 ani - au fost operaţi şi "sunt sub supraveghere medicală constantă".
 
"Situaţia lor este stabilă", a spus ea.
 
Purtătorul de cuvânt al guvernului, Olivier Veran, medic de formaţie, a declarat că doi dintre copii rămân în stare critică.
 
Majoritatea copiilor au fost transportaţi de urgenţă după atac la un spital din oraşul alpin francez Grenoble - prima oprire a lui Macron şi a soţiei sale vineri dimineaţă. Aceştia nu au vorbit cu reporterii în timp ce au intrat înăuntru, relatează AP News.
 
Cel de-al patrulea copil rănit era tratat la Geneva, în ţara vecină Elveţia.
 
Doi dintre cei patru copii sunt francezi, iar ceilalţi doi erau turişti - unul britanic, celălalt olandez.
 
Doi adulţi au suferit, de asemenea, răni de cuţit - care i-au pus viaţa în pericol unuia dintre ei, au declarat autorităţile. Unul dintre adulţi a fost rănit atât cu un cuţit, cât şi de un foc de armă tras de poliţie în timp ce îl reţineau pe presupusul atacator.
 
Suspectul, un sirian în vârstă de 31 de ani cu statut de refugiat în Suedia, rămâne în arest. Psihiatrii îl evaluează, a precizat Veran.
 
Neputinţa tinerelor victime şi sălbăticia atacului au îmbolnăvit Franţa şi au atras condamnarea internaţională.
 
Autorităţile franceze au declarat că suspectului i s-a refuzat recent azilul în Franţa, deoarece Suedia îi acordase deja rezidenţa permanentă şi statutul de refugiat în urmă cu un deceniu.
 
Procurorul principal Line Bonnet-Mathis a declarat că motivele bărbatului sunt necunoscute, dar nu par a fi legate de terorism. Acesta era înarmat cu un cuţit pliabil, a precizat ea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici