Emmanuel Macron îndeamnă francezii să respingă extremismul la alegerile anticipate: „Nu vreau să predau cheile puterii extremei drepte în 2027”

  • Preşedintele Emmanuel Macron i-a îndemnat pe alegători să respingă extremismul în viitoarele alegeri anticipate din Franţa.
  • El face apel la unitate împotriva extremei drepte şi a extremei stângi, subliniind necesitatea unei stabilităţi naţionale.
Urmărește
673 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron îndeamnă francezii să respingă extremismul la alegerile anticipate: „Nu vreau să predau cheile puterii extremei drepte în 2027”

Emmanuel Macron îndeamnă francezii să respingă extremismul la alegerile anticipate: „Nu vreau să predau cheile puterii extremei drepte în 2027”

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, i-a îndemnat pe „toţi cei care spun «nu» extremismului” să îl susţină în alegerile legislative anticipate pe care le-a convocat după rezultatele alegerilor europarlamentare din Franţa. Acolo, extrema dreaptă a obţinut 32% din voturi, de două ori mai mult decât partidul său.

„Îmi doresc ca, la momentul potrivit, acei bărbaţi şi acele femei cu mintea sănătoasă care sunt capabili să spună nu extremismului, să se adune”, a declarat el miercuri, într-o conferinţă de presă la Paris, notează Deutsche Welle.

„Nu vreau să predau cheile puterii extremei drepte în 2027”, a afirmat Macron în timpul conferinţei de la Paris, făcând trimitere la următoarele alegeri prezidenţiale din Franţa. „De aceea am declanşat alegeri [legislative] anticipate”, a completat el. În opinia sa, Macron consideră că „întoarcerea la poporul suveran este singura decizie republicană în acest context”.

Pe plan internaţional, el a avertizat că extrema dreaptă condusă de Marine Le Pen şi Jordan Bardella, formaţiunea care a obţinut 32% din voturi la alegerile europene, ar putea scoate Franţa din NATO şi ar putea inaugura o nouă „ambiguitate” faţă de agresiunea rusă în Europa de Est.

În cursul zilei de miercuri, liderul formaţiunii Les Républicains – de dreapta –, Éric Ciotti, a anunţat că se va alia la alegerile anticipate din Franţa cu partidul de extremă dreapta a lui Marine Le Pen. În acest sens, se conturează posibilitatea formării unei coaliţii „anti-Macron”, care accentuează starea confuză în care se află Franţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici