Emmanuel Macron: Noul "Drum al Mătăsii", iniţiativă care aparţine Chinei, nu poate fi unidirecţional

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că Europa şi China ar trebui să coopereze la iniţiativa "Centură şi Drum", un proiect de dezvoltare propus de China care are drept obiectiv să creeze un nou "Drum al Mătăsii", informează agenţia de ştiri Reuters.

1636 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron: Noul "Drum al Mătăsii", iniţiativă care aparţine Chinei, nu poate fi unidirecţional

Emmanuel Macron: Iniţiativa noul "Drum al Mătăsii", propus de China, nu poate fi unidirecţional

"Drumurile Măstăsii din trecut nu au fost niciodată doar chineze", a declarat Macron la Xian, oraşul care în trecut a servit drept punct de plecare al rutei comerciale antice şi medievale ce lega regiunile orientale cu cele occidentale ale Eurasiei.

"Prin definiţie, aceste drumuri nu pot fi altfel decât folosite în comun. Dacă sunt drumuri, nu pot fi unidirecţionale", a declarat liderul francez, aflat într-o vizită de trei zile în China.

Prezentată în anul 2013, proiectul "Centură şi Drum" îşi propune să lege, pe uscat şi pe mare, China de regiunile din jur şi apoi de Orientul Mijlociu, Europa şi Africa.

La un summit în luna mai, preşedintele chinez Xi Jinping s-a angajat să investească peste 120 de miliarde de dolari în acest proiect, care însă este privit cu suspiciune în capitalele occidentale, considerând că scopul iniţiativei este mai degrabă de a amplifica influenţa chineză decât de a genera bunăstare economică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici