Emmanuel Macron va avertiza China asupra efectelor "grave" ale susţinerii militare a Rusiei

Preşedintele Franţei, Emmnanuel Macron, îl va avertiza săptămâna viitoare pe omologul său chinez, Xi Jinping, asupra efectelor "grave" pe care le-ar putea avea eventuala decizie a Chinei de a oferi armament Rusiei, afirmă un consilier de la Palatul Elysée, citat de cotidianul Le Monde.

800 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron va avertiza China asupra efectelor "grave" ale susţinerii militare a Rusiei

"Dacă Beijingul va lua o astfel de hotărâre gravă, vor fi efecte strategice majore asupra conflictului. Preşedintele Macron vrea să găsească soluţii, împreună cu Beijingul, pentru iniţiative destinate susţinerii populaţiei civile ucrainene, dar şi pentru identificarea unei căi pe termen mediu pentru rezolvarea conflictului. Noi vrem să evităm ceea ce este mai rău, acesta este motivul pentru care trebuie să prezentăm Chinei poziţia noastră", a afirmat consilierul prezidenţial francez, sub protecţia anonimatului.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, va efectua săptămâna viitoare o vizită oficială la Beijing, pentru discuţii cu omologul său chinez, Xi Jinping.

"Dialogul este esenţial, întrucât China este singura ţară din lume în măsură să aibă un impact imediat şi radical asupra conflictului, într-un sens sau în altul", a subliniat Preşedinţia Franţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici