Energoatom: O rachetă rusă a trecut "la o înălţime critică" deasupra centralei nucleare

O rachetă rusă a trecut duminică "la o înălţime critică" deasupra centralei nucleare, susţine Energoatom: „orice avarie a unităţii energetice existente va duce la consecinţe grave şi ar putea ameninţa lumea cu o catastrofă nucleară teribilă”.

6414 afișări
Imaginea articolului Energoatom: O rachetă rusă a trecut "la o înălţime critică" deasupra centralei nucleare

Energoatom: O rachetă rusă a trecut "la o înălţime critică" deasupra centralei nucleare

Compania nucleară de stat ucraineană Energoatom a acuzat Rusia de comiterea unui "alt act de terorism nuclear", afirmând duminică dimineaţa că o rachetă rusă a trecut la o înălţime critică deasupra centralei nucleare din sudul Ucrainei.

"Orice avarie a unităţii energetice existente va duce la consecinţe grave şi ar putea ameninţa lumea cu o catastrofă nucleară teribilă", a declarat compania, conform Kyiv Independent.

Aceasta a adăugat că racheta a zburat probabil în direcţia Kievului, unde, în aceeaşi dimineaţă, un atac rusesc a lovit o clădire rezidenţială, ucigând cel puţin o persoană.

Patru explozii au fost auzite la Kiev duminică dimineaţa, o rachetă lovind un complex rezidenţial din apropierea centrului oraşului şi provocând un incendiu şi degajarea unui nor mare de fum.

Kievul nu a mai fost bombardat de aproape trei săptămâni.

Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că atacul a ucis cel puţin o persoană.

Salvatorii continuă să lucreze la faţa locului, raportând că există o femeie prinsă sub dărâmăturile unei clădiri de 9 etaje din districtul Shevchenkivs'kyi din Kiev.

Unul dintre rezidenţii clădirii a confirmat că este vorba de aceeaşi clădire care fusese atacată la sfârşitul lunii aprilie, ucigând-o pe jurnalista RFE/RL Vira Hyrych şi rănind 10 persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici