Enrique Pena Nieto, preşedintele Mexicului: ”Bineînţeles” că nu vom plăti zidul dintre Mexic şi SUA

Preşedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, a declarat că statul mexican nu va plăti zidul pe care preşedintele-ales, Donald Trump, vrea să îl construiască la graniţă.

10823 afișări
Imaginea articolului Enrique Pena Nieto, preşedintele Mexicului: ”Bineînţeles” că nu vom plăti zidul dintre Mexic şi SUA

Enrique Pena Nieto, preşedintele Mexicului: ”Bineînţeles” că nu vom plăti zidul dintre Mexic şi SUA (Imagine AFP)

Afirmaţia vine la doar câteva ore după ce preşedintele-ales al SUA, Donald Trump, a dat asigurări că Mexicul va suporta costurile zidului care va fi construit la frontieră, ” fie prin taxe, fie prin alte forme de plată”.

”Este evident că avem anumite diferenţe cu viitorul guvern al Statelor Unite, cum ar fi subiectul zidului, pe care Mexicul, ”bineînţeles”, nu îl va plăti”, a declarat preşedintele Enrique Pena Nieto, în faţa ambasadorilor mexicani.

Preşedintele-ales al SUA, Donald Trump, a dat asigurări, miercuri seară, că Mexicul va fi obligat să achite costurile zidului care va fi construit la frontieră.

"Mexicul va plăti acest zid. Fie prin taxe, fie prin alte forme de plată", a afirmat Donald Trump.

Administraţia Enrique Peña Nieto i-a transmis lui Donald Trump încă din campania electorală că nu va suporta costurile construirii unui zid la frontiera Statelor Unite cu Mexicul.

Donald Trump a promis în campania electorală ridicarea acestui zid, pentru limitarea imigraţiei. Trump a anunţat iniţial că Mexicul va suporta costurile. În urmă cu câteva zile, preşedintele-ales al SUA a declarat că va cere Congresului SUA fonduri pentru construirea zidului, după care va obliga Mexicul să achite facturile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici