Epidemia de coronavirus: Noi cazuri de infecţie confirmate în Elveţia şi Franţa. Bilanţul morţilor în Italia a crescut la 11

  • Autorităţile din Elveţia au confirmat primul caz de coronavirus al ţării.
  • Noi cazuri au fost confirmate şi în Franţa.
  • Bilanţul deceselor cauzate de Covid-19 a crescut la 11 în Italia, transmite The Guardian.
6702 afișări
Imaginea articolului Epidemia de coronavirus: Noi cazuri de infecţie confirmate în Elveţia şi Franţa. Bilanţul morţilor în Italia a crescut la 11

Sursa foto: Profimedia

UPDATE ora 2.00 Două noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în Franţa

Oficialii din Franţa au confirmat, marţi, două noi cazuri de coronavirus, anunţul fiind făcut de Jérôme Salomon, director general al Autorităţii franceze pentru Sănătate.

„Avem două noi cazuri în această seară. Cazul cu numărul 13 este o tânără de origine chineză care s-a întors din China la data de 7 februarie. Femeia a fost internată într-un spital din Paris. Cazul cu numărul 14 este un bărbat francez care s-a întors din Lombardia, acesta fiind internat într-un spital din regiunea Auvergne-Rhône-Alpes”, a declarat Salomon.

Autorităţile din Franţa au înăsprit măsurile împotriva răspândirii coronavirusului la scurt timp după izbucnirea epidemiei în Italia.

Numărul total al persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus Covid-19 ajunge astfel la 14, în Franţa.

UPDATE ora 01.00 Primul caz de coronavirus confirmat în Elveţia

Un bărbat în vârstă de 70 de ani este prima persoană diagnosticată cu noul coronavirus Covid-19 în Elveţia, a anunţat, marţi, Biroul Federal pentru Sănătate Publică (FOPH) al ţării.

Bărbatul provine din cantonul Ticino, regiune situată la graniţa cu Italia. Totodată, acesta a călătorit în Lombardia la mijlocul lunii februarie.

Bărbatul a fost internat în spital şi a fost izolat. „Deocamdată, starea lui de sănătate este bună”, a declarat un purtător de cuvânt al FOPH.

Încă patru persoane au murit, marţi, din cauza coronavirus în Italia. Numărul total al deceselor ajunge astfel la 11

Oficialii din Italia au confirmat, marţi, faptul că trei dintre oamenii decedaţi aveau vârsta de 80 de ani şi proveneau din Lombardia, regiunea italiană cea mai afectată de răspândirea coronavirusului.

Încă un deces a fost anunţat mai apoi în regiunea Veneto. O femeie în vârstă de 76 de ani a murit în oraşul Treviso, a declarat un purtător de cuvânt din Veneto.

Italia este ţara europeană cea mai afectată de răspândirea noului coronavirus. Cele mai mai multe cazuri de infecţie au fost confirmate în regiunea Lombardia. Bilanţul epidemiei în Italia a ajuns, marţi, la 11 decese.

Autorităţile au confirmat peste 230 de cazuri de infecţie, până la ora transmiterii acestei ştiri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici