Epidemie de Ebola în Congo

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat izbucnirea unei epidemii de Ebola în provincia Kasai din Republica Democrată Congo, care a provocat moartea a cel puţin 166 de persoane, relatează BBC News Online.

10 afișări
Imaginea articolului Epidemie de Ebola în Congo

Epidemie de Ebola în Congo

Cel puţin 166 de persoane au murit până în prezent, iar OMS spune că a descoperit alte 372 de cazuri.

Agenţiile internaţionale au început paraşutarea de echipamente medicale în zonă, precum şi instalarea corturilor de izolare a bolnavilor, pentru a încerca să oprească epidemia. Echipamentele cuprind mănuşi, cizme şi halate de unică folosinţă, corturi, medicamente.

Organizaţia "Medici fără Frontiere" a transportat trei tone de echipamente medicale în capitala Kanaga, pentru a fi distribuite în zonele afectate.

Ebola este extrem de contagioasă, iar persoanele care contractează boala suferă de dureri severe de stomac şi hemoragii interne. Rata mortalităţii în rândul bolnavilor de ebola, pentru care nu s-a găsit încă un tratament, ajunge la 90 la sută.

Specialiştii din laboratoarele din Gabon şi Atlanta (SUA), au confirmat prezenţa virusului, dar şi a bacilului dizenteriei, Shigella, care face ca identificarea celor infectaţi cu Ebola să fie mai dificilă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici