Epidemie de holeră la Havana. Este cea mai importantă incidenţă a bolii în ultimele trei decenii

Ministerul cubanez al Sănătăţii a confirmat o epidemie de holeră la Havana, unde au fost infectate 51 de persoane, cea mai importantă incidenţă a bolii în ultimele trei decenii.

456 afișări
Imaginea articolului Epidemie de holeră la Havana. Este cea mai importantă incidenţă a bolii în ultimele trei decenii

Epidemie de holeră la Havana. Este cea mai importantă incidenţă a bolii în ultimele trei decenii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lucrători în domeniul sănătăţii au detectat o intensificare a unor cazuri de "diaree acută" în unele districte, diagnosticate drept cazuri de holeră, se arată într-un comunicat oficial. Sursa a fost identificată ca fiind un vânzător de mâncare, care a contractat boala în timpul unei epidemii anterioare, în estul Cubei. Medici au mers din casă în casă, în anumite zone din Havana, pentru a căuta cazuri noi, relatează BBC News Online.

Confirmarea oficială intervine după mai multe zile de speculaţii privind un val de îmbolnăviri în capitală, unde BBC citează un caz al unui bărbat, în vârstă de 46 de ani, suspectat de holeră, care ar fi murit luna aceasta. În cartierul central Cerro din Havana, unde ar fi izbucnit epidemia, cafenelele şi restaurantele au fost închise, fiind permisă doar vânzarea de hrană şi băuturi sigilate.

Epidemia a fost depistată la 6 ianuarie. Potrivit Ministerului Sănătăţii, măsurile adoptate între timp înseamnă că boala se află în "faza de stingere". Locuitorii sunt îndemnaţi să acorde atenţie igienei şi pregătirii hranei. Holera este propagată prin intermediul apei sau hranei contaminate. Ea provoacă o dezhitrare puternică şi poate fi letală. Până în iulie, Cuba nu s-a confruntat cu ncio epidemie semnificativă de holeră, de dinainte de revoluţia din 1959.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici