Erdogan doreşte URGENT o întâlnire oficială cu Vladimir Putin/ Când l-a invitat pe Donald Trump în Turcia

Preşedintele turc Tayyip Erdogan a transmis marţi că există o posibilitate mare să se întâlnească în curând cu omologul său rus, Vladimir Putin, pentru a discuta despre decizia Statelor Unite de a retrage trupele din Siria, relatează Reuters şi CNN Turk.

3529 afișări
Imaginea articolului Erdogan doreşte URGENT o întâlnire oficială cu Vladimir Putin/ Când l-a invitat pe Donald Trump în Turcia

Erdogan doreşte o întâlnire oficială cu Putin. De ce este preocupat preşedintele Turciei de retragerea trupelor SUA din Siria

Erdogan nu a oferit detalii despre întâlnire, dar a anunţat că ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu va călători în Rusia zilele următoare pentru a stabili detalile.

Purtătorul de cuvânt al lui Erdogan a transmis luni că Turcia va îmbunătăţi coordonarea cu Rusia, după ce Statele Unite au decis să îşi retragă trupele din Siria.

Marţi, purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dimitri Peskov, a declarat că preşedintele Vladimir Putin nu are planuri de a se întâlni cu omologul său turc în perioada următoare.

Tayyip Erdogan l-a invitat pe Donald Trump într-o vizită oficială în Turcia în 2019

Preşedintele turc Tayyip Erdogan l-a invitat pe omologul său american Donald Trump într-o vizită oficială în Turcia în 2019, a anunţat Hogan Gidley, purtător de cuvânt al Casei Albe, citat de Reuters.

„Nu este nimic stabilit încă, dar preşedintele (Trump, n.red) este deschis la această idee în viitor”, a declarat Gidley.

Printre subiectele prinicipale de conflict dintre cele două ţări se numără problema din Siria, uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi şi cererea Turciei de extrădare a clericului Gulen din SUA.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat miercuri că pregăteşte retragerea "totală" şi "rapidă" a trupelor americane din Siria, inclusiv a unităţilor implicate în operaţiunile contra reţelei teroriste Stat Islamic.

Relaţiile dintre Turcia şi SUA au fost tensionate din cauza politicilor privind Siria. Statele Unite au sprijinit armata kurdă YPG din Siria în lupta împotriva Statului Islamic. Turcia consideră YPG un grup terorist şi o extindere a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, a declarat vineri că salută decizia Statelor Unite de a-şi retrage trupele din Siria şi că Administraţia de la Ankara va ajuta coordonarea retragerii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici