Erdogan îi va primi pe Putin şi Rouhani pentru summitul pe tema situaţiei din Siria

Preşedintele turc Tayyip Erdogan se va întâlni luni cu omologul său rus Vladimir Putin şi omologul său iranian Hassan Rouhani, la Ankara, pentru a participa la un summit pe tema situaţiei din provincia siriană Idlib, relatează site-ul agenţiei Dpa.

763 afișări
Imaginea articolului Erdogan îi va primi pe Putin şi Rouhani pentru summitul pe tema situaţiei din Siria

Liderii Turciei, Rusiei şi Iranului participă luni la un summit pe tema situaţiei din Siria

Acesta este cel de al cincilea summit trilateral între liderii Turciei, Rusiei şi Iranului.

Rusia, Turcia şi Iran au semnat în mai 2017 un memorandum privind crearea a patru zone de securitate în Siria, în timpul discuţiilor de la Astana.

Marţi se împlineşte un an de când Turcia şi Rusia au convenit să creeze o zonă demilitarizată în regiunea Idlib.

În luna aprilie, forţele guvernamentale siriene, sprijinite de Rusia, au început o ofensivă militară în regiune pentru a captura teritorii din provincia Idlib.

Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a informat că 1.089 de civili au fost ucişi în Siria în perioada 29 aprilie - 29 august. Dintre aceştia, 304 erau copii.

Taguri:
turcia,
rusia,
siria

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici