Erdogan: Parlamentul Turciei va ratifica în toamnă tratatul privind admiterea Suediei în NATO

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat miercuri că va transmite în toamnă Parlamentului de la Ankara iniţiativa de ratificare a tratatului privind admiterea Suediei în NATO, cerând Guvernului de la Stockholm acţiuni suplimentare împotriva terorismului.

275 afișări
Imaginea articolului Erdogan: Parlamentul Turciei va ratifica în toamnă tratatul privind admiterea Suediei în NATO

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Sesiunea Parlamentului Turciei se încheie săptămâna aceasta, iar noua sesiune începe în octombrie.

"În noua sesiune, cred că preşedintele Parlamentului va prezenta spre aprobare tratatul de aderare a Suediei, printre alte acorduri internaţionale. Prima etapă este aprobarea parlamentară, apoi va veni la mine spre promulgare. Vrem ca acest proces să se încheie cât mai curând posibil", a declarat Recep Erdogan, citat de agenţia Reuters.

Preşedintele Turciei a reiterat apelul adresat Suediei de intensificare a măsurilor antiteroriste, o referire la acţiunile împotriva membrilor unor grupuri separatiste kurde.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici