Erdogan s-a întâlnit cu Masoud Barzani, liderul regiunii kurde din Irak

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, s-a întâlnit marţi, la Ankara, cu Masoud Barzani, şeful Administraţiei regiunii autonome Kurdistanul irakian, discuţiile axându-se pe operaţiunile de contracarare a reţelei teroriste Stat Islamic şi a grupului separatist Partidul Muncitorilor din Kurdistan.

2115 afișări
Imaginea articolului Erdogan s-a întâlnit cu Masoud Barzani, liderul regiunii kurde din Irak

Erdogan s-a întâlnit cu Masoud Barzani, liderul regiunii kurde din Irak

Potrivit unor surse citate de presa turcă, întrevederea a avut loc în complexul prezidenţial Beştepe din Ankara şi a durat două ore. Discuţiile s-au concentrat pe combaterea organizaţiei teroriste sunnite Stat Islamic, activă în principal în Irak şi Siria, a organizaţiei separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), aflată în conflict militar direct cu Turcia, şi a mişcării clericului turc stabilit în SUA Fethullah Gulen, acuzat de organizarea complotului militar din 15 iulie.

Vizita la Ankara a lui Masoud Barzani, preşedintele regiunii Kurdistanul irakian, intervine cu o zi înainte ca în Turcia să se deplaseze vicepreşedintele SUA, Joseph Biden.

Masoud Barzani a fost întâmpinat la Aeroportul din Ankara de Feridun Sinirlioğlu, subsecretar de stat în Ministerul turc de Externe, şi, în afară de Recep Erdogan, se va întâlni şi cu Binali Yildirim, premierul Turciei, potrivit cotidianului Hurriyet.

Miliţiile kurde (peshmerga), susţinute de coaliţia internaţională coordonată de SUA care efectuează raiduri antiteroriste în Irak şi Siria, pregătesc o operaţiune pentru eliberarea oraşului irakian Mosul, aflat sub controlul reţelei fundamentaliste sunnite Stat Islamic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici