Eroarea unui pilot a cauzat prăbuşirea unui avion bulgar de tip MiG-29, fără a provoca victime

Eroarea unui pilot a cauzat prăbuşirea unui avion de tip MiG-29, la 26 aprilie, în timpul exerciţiilor Thracian Star 2012, a anunţat ministrul bulgar al Apărării, Aniu Anghelov.

253 afișări
Imaginea articolului Eroarea unui pilot a cauzat prăbuşirea unui avion bulgar de tip MiG-29, fără a provoca victime

Eroarea unui pilot a cauzat prăbuşirea unui avion bulgar de tip MiG-29, fără a provoca victime (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Concluzia se bazează pe un raport preliminar al comisiei speciale a Forţelor Aeriene bulgare şi a Poliţiei Militare, responsabilă cu ancheta, a precizat Anghelov. "Cea mai probabilă cauză a prăbuşirii avionului MiG-29 este o greşeală în operarea echipamentului la decolare", a afirmat generalul Anghelov, citat de site-ul Novinite.com.

"O scurtă neatenţie a cauzat probabil acţiuni care nu erau în conformitate cu operarea echipamentului militar. Greşelile sunt uneori cauzate de automatizarea excesivă a acţiunilor unei persoane", a adăugat ministrul.

El a subliniat însă că, indiferent de greşeala lor, cei doi piloţi ai avionului prăbuşit merită laude pentru profesionalism, întrucât au reuşit să controleze situaţia de criză şi să evite pierderea de vieţi omeneşti sau pagubele materiale.

Cei doi piloţi bulgari, maiorul Ilia Doicinov şi căpitanul Petar Metodiev, sunt în continuare la Academia medicală militară din Sofia, având răni la coloana vertebrală. Anghelov a subliniat că maiorul Doicinov este un pilot experimentat, cu peste 800 de ore de zbor.

Ministrul a mai spus că raportul final al comisiei de anchetă va fi finalizat în 20 de zile, dar nu va fi făcut public decât după ce Parchetul Militar va pune capăt investigaţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici