Erupţie vulcanică pe insula Sulawesi din Indonezia, ţară care a fost deja afectată de un tsunami

Un vulcan a erupt miercuri dimineaţă pe insula Sulawesi din Indonezia, la câteva zile după cutremurul devastator urmat de un tsunami, în urma căruia peste 1.300 de persoane au murit, relatează Associated Press.

1074 afișări
Imaginea articolului Erupţie vulcanică pe insula Sulawesi din Indonezia, ţară care a fost deja afectată de un tsunami

Erupţie vulcanică pe insula Sulawesi din Indonezia

Autorităţile locale nu au ordonat momentan evacuarea cetăţenilor, dar au emis o avertizare de trafic aerian îngreunat din cauza cenuşei vulcanice din aer.

Erupţia vulcanului Mount Soputan a creat un nor de fum care s-a răspândit 6.000 de metri înălţime.

Conform unui expert în activitatea vulcanică, erupţia a fost provocată de cutremurul cu magnitudinea de 7.5 grade pe scara Richter produs vineri.

„Cel mai probabil cutremurul a declanşat erupţia vulcanică, dar pentru o concluzie finală este nevoie de o cercetare”, a declarat Kasbani, exper în activitatea vulcanică.

Cel puţin 1.347 de persoane au murit, alte câteva sunt în continuare dispărute în urma cutremurului de 7,5 grade urmat de tsunami care au afectat insula indoneziană Sulawesi.

Bilanţul victimelor este aşteaptat să crească, autorităţile fiind de părere că mai mulţi oameni ar putea fi îngropaţi în două cartiere din Palu, care sunt greu accesibile în urma cutremurulelor.

Indonezia a solicitat luni ajutor umanitar internaţional în contextul eforturilor tot mai disperate de căutare şi salvare a victimelor seismului şi tsunamiului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici