Erupţii vulcanice în Papua Noua Guinee: Aproape 15.000 de persoane au fost evacuate/ Clădiri şi terenuri agricole, distruse | FOTO

Aproximativ 15.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele în urma erupţiilor vulcanice înregistrate în ultima săptămână în Papua Noua Guinee, potrivit mai multor organizaţii umanitare, informează cotidianul The New Straits Times.

837 afișări
Imaginea articolului Erupţii vulcanice în Papua Noua Guinee: Aproape 15.000 de persoane au fost evacuate/ Clădiri şi terenuri agricole, distruse | FOTO

Aproximativ 15.000 de persoane au fost evacuate în urma erupţiilor vulcanice în Papua Noua Guinee

Muntele Ulawun, aflat pe insula Noua Britanie, a erupt brusc miercuri, expulzând, la o înălţime de aproximativ 18 kilometri, o coloană de cenuşă, iar vulcanul Manam a erupt vineri, expulzând fluxuri de materiale piroclastice pe versanţi.

Momentan nu s-au înregistrat victime, însă erupţiile au provocat pagube materiale semnificative, distrugând clădiri, terenuri agricole şi fântâni, iar cenuşa vulcanică a perturbat traficul aerian în zonă.

Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie a anunţat duminică faptul că peste 3.700 de persoane au trebuit să-şi părăsească locuinţele din cauza erupţiei Manam, iar 11.000 după erupţia Muntelui Ulawun.

James Marape, premierul statului Papua Noua Guinee, a vizitat duminică centrele de refugiaţi din provincia Noua Britanie de Vest. Anterior, şeful Guvernului de la Port Moresby a indicat că va trimite trupe pentru a ajuta la eforturile de salvare şi refacere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici