Escroci care pretind că sunt militari americani în zone de conflict seduc femei pe Internet

Armata americană a avertizat cu privire la escroci care seduc femei pe Internet pretinzând că sunt militari mobilizaţi în Irak sau în Afganistan. Potrivit diviziei de anchete penale a US Army, acest scenariu este frecvent.

7104 afișări
Imaginea articolului Escroci care pretind că sunt militari americani în zone de conflict seduc femei pe Internet

Escroci care pretind că sunt militari americani în zone de conflict seduc femei pe Internet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Indivizi care pretind că sunt militari americani mobilizaţi în Irak sau în Afganistan creează legături cu femei pe Internet şi "profită de emoţiile şi patriotismul lor".

Aceşti escroci, care nu ezită să "împrumute" numele şi rangul unui militar adevărat pentru a fi credibili, cer bani victimelor lor, uneori chiar mii de dolari, pentru a cumpăra un laptop şi a plăti costurile comunicaţiilor telefonice la distanţă mare, putând astfel să continue corespondenţa cu acestea.

"În unele cazuri, impostorii cer chiar şi bani pentru a cumpăra «documente de permisie» sau pentru a-i ajuta să-şi plătească biletul de întoarcere", explică armata americană.

Oficialii militari s-au declarat scandalizaţi de "imaginea eronată pe care o dau aceşti escroci programelor remarcabile de sprijin oferite militarilor mobilizaţi în străinătate".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici