Estonia anunţă asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina

Estonia a anunţat joi, înaintea reuniunii Grupului de Contact pentru apărarea Ucrainei, că va oferi Kievului asistenţă militară suplimentară, pentru operaţiunile de respingere a invaziei militare ruse, informează site-ul Tagesschau.de.

188 afișări
Imaginea articolului Estonia anunţă asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina

Sursa foto: Profimedia

Ministerul eston al Apărării a anunţat că va furniza Ucrainei muniţie, în principal pentru sistemele de artilerie, în cadrul unui plan de asistenţă aprobat recent de Uniunea Europeană.

Grupul de Contact pentru apărarea Ucrainei se va reuni vineri, la Baza aeriană americană Ramstein, situată pe teritoriul Germaniei. Oficiali militari germani şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au afirmat că principala temă va fi apărarea aeriană a Ucrainei.

Kievul solicită capabilităţi moderne de apărare aeriană, inclusiv avioane de vânătoare occidentale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici