Estonia închide graniţele pentru ruşii cu vize Schengen. Letonia, în război al declaraţiilor cu Moscova

Estonia va închide graniţa pentru cetăţenii ruşi cu vize Schengen, a declarat de ministrul de Externe al Estoniei, Urmas Reinsalu.

1039 afișări
Imaginea articolului Estonia închide graniţele pentru ruşii cu vize Schengen. Letonia, în război al declaraţiilor cu Moscova

Estonia închide graniţele pentru ruşii cu vize Schengen. Letonia, în război al declaraţiilor cu Moscova

Măsura va intra în vigoare într-o săptămână, cu câteva excepţii semnificative. „Oamenii care sunt angajaţi ai misiunilor diplomatice din Estonia şi membrii familiei acestora vor fi scutiţi. Persoane angajate în transportul internaţional de mărfuri şi pasageri. Persoane care au dreptul la libera circulaţie conform legislaţiei UE. Persoanele a căror intrare în Estonia este necesară din motive umanitare, precum şi rudele apropiate ale persoanelor care au cetăţenie estonă sau un permis de şedere permanent în Estonia”, a explicat ministrul.

Moscova: noi teroriştii? Letonia xenofobă şi neo-nazistă

Răspunsul Moscovei la decizia Parlamentului leton de a declara Rusia drept ţară care sponsorizează terorismului nu a întârziat să apară: „A fost condusă de xenofobie. Ideologii acestei decizii sunt neonazişti”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, pe canalul său Telegram. Agenţiile de presă ruse au preluat declaraţia.

Recent, Gazprom a reluat fluxul de gaze către Letonia, dar oficialii au anunţat că de la 1 ianuarie 2023 vor să se decupleze de la conductele Moscovei. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici