Estonia interzice intrarea Patriarhului Rusiei Kirill. Lista cuprinde zeci de persoane

Estonia a interzis intrarea în ţară a patriarhului Moscovei Kirill şi a aproximativ 50 de cetăţeni ruşi pentru că sunt implicaţi în încălcări grave ale drepturilor omului.

167 afișări
Imaginea articolului Estonia interzice intrarea Patriarhului Rusiei Kirill. Lista cuprinde zeci de persoane

Estonia interzice intrarea Patriarhului Rusiei Kirill. Lista cuprinde zeci de persoane

„Patriarhul Kirill este unul dintre cei mai mari promotori şi susţinători ai ideologiei lui Putin şi a justificat războiul împotriva Ucrainei”, a subliniat ministrul de Externe al Estoniei, Margus Ţakna, adăugând că un total de 58 de persoane au fost incluse pe „lista neagră” a republicii baltice.

Nouă dintre cei 58 de cetăţeni ruşi interzişi din Estonia au fost definiţi drept „persoane care au încălcat drepturile omului”, deoarece au fost implicaţi în cazul activistului şi oponentului regimului Putin, Vladimir Kara Murza, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru diverse infracţiuni, inclusiv mare trădare.

Oficialul a spus că aceia care susţin „acţiunile Rusiei în Ucraina nu sunt bineveniţi în Estonia”. „Facem apel la toate ţările să impună restricţii de intrare celor care susţin crimele crude ale Rusiei”, a spus ministrul, citat de ziarul Postimees.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici