Etapa principală a contraofensivei Ucrainei ar fi început / NYT: Cei peste 60.000 de soldaţi antrenaţi în Vest au fost angajaţi acum în luptă

Potrivit a doi oficiali ai Pentagonului citaţi de NYT, Kievul începe principala etapă a contraofensivei sale. Armata ucrainenă a început să utilizeze în luptă cea mai mare parte a rezervelor antrenate în Occident.

7348 afișări
Imaginea articolului Etapa principală a contraofensivei Ucrainei ar fi început / NYT: Cei peste 60.000 de soldaţi antrenaţi în Vest au fost angajaţi acum în luptă

Etapa principală a contraofensivei Ucrainei ar fi început / NYT: Cei peste 60.000 de soldaţi antrenaţi în Vest au fost angajaţi acum în luptă

Statele Unite şi alţi aliaţi au antrenat aproximativ 63.000 de soldaţi ucraineni, potrivit Pentagonului, şi au furnizat peste 150 de tancuri de luptă moderne, un număr mult mai mare de tancuri mai vechi, sute de vehicule de luptă pentru infanterie şi mii de alte vehicule blindate.

Oficiali americani, care au vorbit pentru NYT sub protecţia anonimatului, au declarat că majoritatea acestor rezerve au fost angajate acum în luptă.

În ultimele 24 de ore de-a lungul întregului front sudic, s-au auzit tiruri de artilerie grea. Oficialii instalaţi de Moscova au raportat bătălii crâncene la sud de Orikhiv, implicând brigăzi de trupe antrenate în străinătate şi blindate donate de Statele Unite şi Germania.

Ucrainenii au organizat un asalt "masiv" cu trei batalioane, întărite cu tancuri, la sud de oraşul Orikhiv, iar apoi un altul la câţiva kilometri mai la sud, în apropiere de satul Robotyne, a declarat Igor Konashenkov, un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, potrivit agenţiei de presă de stat Tass.

Zelenski a fost vag în ceea ce priveşte contraofensiva.

"Astăzi, băieţii noştri de pe front au avut rezultate foarte bune", a spus el. "Mai multe detalii mai târziu".

Ca răspuns, Rusia a lansat multiple rachete asupra unor ţinte din Ucraina: peste 20 de rachete de croazieră şi patru rachete balistice hipersonice.

Obiectivele

Forţele ucrainene au o misiunea deosebit de grea: vor încerca să spargă reţeaua defensivă densă a ruşilor formată din de câmpuri minate, tranşee, buncăre, capcane pentru tancuri şi alte obstacole.

Unul dintre obiectivele militare ale Ucrainei este de a împinge linia frontului înspre sud prin oraşul Tokmak până la oraşul Melitopol, în apropiere de coastă. Ambele sunt noduri de autostrăzi şi căi ferate, iar deschiderea unei breşe atât de adânci ar împărţi efectiv teritoriul deţinut de ruşi în două, ceea ce ar face ca aprovizionarea şi coordonarea să fie mai dificile pentru forţele Moscovei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici