Etnici cehi din Ucraina s-au întors în fosta patrie

Preşedintele Cehiei, Milos Zeman, a întâmpinat, duminică, un grup de etnici cehi din Ucraina care au acceptat să se întoarcă în fosta lor patrie din cauza conflictului care afectează estul acestei ţări, relatează AP.

446 afișări
Imaginea articolului Etnici cehi din Ucraina s-au întors în fosta patrie

Etnici cehi din Ucraina s-au întors în fosta patrie (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Autorităţile cehe au eliberat permise de şedere permanentă pentru 140 de etnici cehi din Ucraina, dintre care 35 s-au întors în fosta lor patrie.

Ei au fost întâmpinaţi duminică pe aeroportul Vaclav Havel din Praga de către preşedintele Milos Zeman.

"Bine aţi venit acasă", le-a urat şeful statului ceh.

Guvernul ceh le oferă sprijin financiar şi le acoperă în întregime un sejur de jumătate de an într-un hotel din sudul Cehiei.

În colaborare cu o organizaţie catolică de caritate, autorităţile îi vor ajuta să îşi găsească un domiciliu şi un loc de muncă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici