Etnicii bulgari cer autonomie culturală şi administrativă în sudul Republicii Moldova

Consiliul municipal al oraşului Taraclia, situat în sudul Republicii Moldova şi având populaţie preponderent de etnie bulgară, a trimis o cerere autorităţilor de la Chişinău în care solicită autonomie culturală şi administrativă.

632 afișări
Imaginea articolului Etnicii bulgari cer autonomie culturală şi administrativă în sudul Republicii Moldova

Etnicii bulgari cer autonomie culturală şi administrativă în sudul Republicii Moldova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cererea oficială, aprobată de Consiliul municipal din Taraclia, a fost depusă la 200 de ani de la atestarea localităţii. Consilierii municipali cer acordarea "unui statut special pentru regiunea culturală Taraclia în cadrul Republicii Moldova", relatează site-ul Novinite.com

Potrivit proiectului, regiunea merită conferirea unui statut special în contextul "populaţiei compacte de etnici bulgari".

Consiliul municipal cere autonomie culturală şi administrativă pentru regiunea Taraclia şi recunoaşterea ofiocială a zonei ca fiind "centrul etnicilor bulgari" din Republica Moldova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici