EURO 2016 va fi deschis cu meciul Franţa-România: 13.000 de ofiţeri de poliţie vor asigura paza în Paris pe toată durata campionatului

Şeful poliţiei din Paris a anunţat luni că securitatea în jurul stadioanelor şi a zonelor special amenajate pentru fani a fost suplimentată cu încă 3.000 de ofiţeri de poliţie. Euro 2016 va fi deschis cu meciul Franţa-România, partidă programată pe 10 iunie pe Stade de France.

2012 afișări
Imaginea articolului EURO 2016 va fi deschis cu meciul Franţa-România: 13.000 de ofiţeri de poliţie vor asigura paza în Paris pe toată durata campionatului

EURO 2016 va fi deschis cu meciul Franţa-România: 13.000 de ofiţeri de poliţie vor asigura paza în Paris pe toată durata campionatului

3.000 de ofiţeri de poliţie se vor alătura celor 10.000 desemnaţi iniţial să asigure paza în Ile-de-France, cea mai populată regiune a Franţei. Ile-de-France are mai mulţi locuitori decât ţări europene ca Belgia, Grecia sau Suedia. Ile-de-France este a treia entitate subnaţională din Uniunea Europeană din punct de vedere al populaţiei după Renania de Nord-Westfalia şi Bavaria din Germania.

Şeful poliţiei din Paris, Michel Cadot, a anunţat că în jurul Stade de France vor exista 8 puncte de pre-filtrare şi 6 puncte de intrare într-un permietru păzit de 1267 de agenţi privaţi şi 375 de voluntari, coordonaţi de 1100 de ofiţeri de poliţie şi de membri ai trupelor speciale.

La arena Parc des Princes vor exista 25 puncte de pre-filtrare şi 5 puncte de intrare într-un perimetru controlat de 878 de agenţi privaţi, 216 voluntari şi 850 de membri ai trupelor speciale franceze.

Michel Cadot a anunţat că la Champ de Mars, zona în care vor fi amenajate spaţiile pentru fani, vor exista 16 puncte de pre-filtrare, 6 intrări, între 332 şi 479 de agenţi privaţi, 200 de voluntari şi 1100 de poliţişti.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici