Europa revine timid la viaţă. Ţările europene unde de astăzi se ridică din interdicţiile de carantină

  • Mai multe ţări europene încep săptămâna cu măsuri provizorii de relaxare a interdicţiilor din timpul epidemiei.
  • Ridicarea treptată a măsurilor de carantină este influenţată de încetinirea ratei infecţiei şi capacităţii mari de testare pentru o identificare rapidă a contacţilor.
  • Se reaprind la viaţă activităţile umane colective din ţări precum Germania, Polonia, Cehia, Albania şi Norvegia.
42385 afișări
Imaginea articolului Europa revine timid la viaţă. Ţările europene unde de astăzi se ridică din interdicţiile de carantină

Europa începe să revină la normal. Ţările europene unde de astăzi se ridică din interdicţiile de carantină

Luni, în Germania, magazinele mici vor avea voie să se deschidă, iar şcolile îşi vor relua activitatea pentru acele clase unde au loc examene de absolvire.

Berlinul a anunţat, săptămâna trecută, că rata infecţiei a încetinit şi că focarul a fost pus sub control - dar i-a avertizat pe oameni că trebuie să rămână vigilenţi pentru a evita un al doilea val de infecţii.

Tot de luni, Polonia va redeschide locurile de promenadă - parcurile şi pădurile - iar în Norvegia, grădiniţele îşi vor redeschide uşile pentru copii. Cehia va permite comercializarea în aer liber din pieţe, iar în Albania, industriile minieră şi petrolieră vor funcţiona din nou.

Cu toate acestea, Spania, care are una dintre cele mai stricte blocaje ale Europei, şi Franţa au decis să amâne relaxarea măsurilor pentru încă câteva săptămâni. În Spania, însă, copiilor li se vor permite reluarea activităţilor în timpul liber de săptămâna viitoare.

 

Coronavirus: Decesele trec de 100.000 în Europa, dar rata de deces încetineşte în Spania şi Olanda


Numărul actualizat de decese din Marea Britanie, cea mai mică creştere în aproape două săptămâni, duce numărul total de decese cauzate de Covid-19 înregistrate oficial în Europa la peste 100.000, potrivit The Guardian.

Cifrele de la Johns Hopkins Coronavirus Resource Center înregistrează în total 100.316 decese în ţările europene, cu excepţia Rusiei.

Italia are în continuare cel mai mare număr de decese din Europa, cu 23.227 de victime, urmată de Spania cu 20.453 şi Franţa cu 19.323.

 

Relaxarea măsurilor în lume

În lume, unele zone din India reduc regulile stricte, începând de astăzi. Afacerilor agricole, lucrărilor publice şi băncilor li s-a permis reluarea activităţii, iar unele forme de transport de marfă vor fi, de asemenea, autorizate.

O veste bună va veni şi din Noua Zeelandă - care începând de săptămâna viitoare va coborî un nivel de restricţii, de la cel mai înalt nivel 4 până la 3. Companiile vor avea voie să primească personalul, iar şcolile pot începe pregătirea pentru a primi elevii la clase. 

Tendinţa continuă şi în capitala chineză Beijing, care a redeschis până acum 73 de situri turistice importante, inclusiv mai multe zone de-a lungul Marelui Zid.

Abonează-te la Mediafax pe Youtube: Scandal cu bâte şi lopeţi la Săcele. Poliţia a făcut uz de arme
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici