Europa se redeschide

  • În mai, Belgia, Polonia şi Grecia îşi redeschid restaurantele la exterior
  • În Italia, cafenelele, muzeele şi cinematografele s-au deschis de luni
  • Din mai, Franţa ridică restricţiile de călătorie internă, conform Deutsche Welle
13378 afișări
Imaginea articolului Europa se redeschide

Europa se redeschide

Multe ţări de pe continent îmblânzesc restricţiile anti-COVID şi se pregătesc de sezonul vacanţelor.
 
 
În Germania, deşi numărul cazurilor este în scădere restricţiile continuă. Autorităţile încă dezbat dacă să-i scutească pe cei vaccinaţi de restricţii.
 
Grecii servesc de pe 3 mai masa la restaurant în afară, iar de pe 15 aşteaptă turişti.
 
Polonezii încep şcoala pe 29 mai şi de la mijlocul lunii se redeschid sălile de fitness şi cinematografele.
 
În Franţa, după lockdown, va rămâne o interdicţie de circulaţie după ora 19 şi francezii au de gând să primească în această vară turişti vaccinaţi.
 
În Italia, de la 2 iunie se redeschid localurile la interior. Iar în acest weekend îi vei vedea călătorind între zonele galbene din ţară fiind primele zile de „libertate” cu condiţia să aibă dovada vaccinări sau test covid negativ.
 
Şi britanicii au învins pandemia, programul de vaccinare a redus infectările simptomatice cu 90%.
 
Suedia a fost blândă cu restricţiile. S-a încăpăţânat să nu impună prea multe restricţii: a scurtat programul localurilor şi a impus capacitate limitată la magazine şi săli de sport.
 
Iar, în Elveţia, cetăţenii se pot bucura de concerte şi competiţii sportive cu număr limitat de spectatori.
 
La polul opus de Marea Britanie, India este acum bolnavul planetei din cauza crizei de vaccinuri. Ieri, de exemplu, a fost un nou record de infectări.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici