Europa strânge rândurile: Bogdan Aurescu, consultări politice cu ministrul italian al afacerilor externe

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va avea luni o rundă de consultări politice cu ministrul afacerilor externe şi cooperării internaţionale al Italiei, Luigi Di Maio, cu prilejul vizitei pe care acesta o efectuează în România.

2960 afișări
Imaginea articolului Europa strânge rândurile: Bogdan Aurescu, consultări politice cu ministrul italian al afacerilor externe

Bogdan Aurescu, consultări politice cu ministrul italian al afacerilor externe

Vizita şefului diplomaţiei italiene la Bucureşti are loc în contextul agresiunii militare ilegale a Rusiei asupra Ucrainei şi al interesului Italiei de a sprijini eforturile de gestionare a crizei refugiaţilor ucraineni, precizează MAE.

Întrevederea dintre cei doi demnitari se va concentra asupra modalităţilor de gestionare a efectelor multiple ale invaziei ruse în Ucraina, inclusiv criza umanitară gravă generată de intervenţia militară ilegală a Rusiei şi impactul acesteia asupra securităţii regionale, europene şi euroatlantice.

În cadrul discuţiilor vor fi abordate şi eforturile pentru stoparea conflictului, sancţiunile la adresa Federaţiei Ruse şi măsurile de consolidare a Flancului Estic al NATO.

Se abordează problema refugiaţilor

De asemenea, vor fi analizate modalităţile de eficientizare a sprijinului acordat refugiaţilor şi persoanelor afectate de războiul din Ucraina, în contextul în care Italia a fost primul stat membru al UE care a utilizat Centrul logistic pentru depozitarea şi distribuirea asistenţei umanitare internaţionale operaţionalizat la Suceava, începând cu data de 9 martie 2022.

În cadrul întrevederii vor fi discutate, de asemenea, modalităţile de dezvoltare şi aprofundare a relaţiei de Parteneriat Strategic Consolidat dintre cele două ţări, în contextul dialogului politic amplu româno-italian. De asemenea, vor fi abordate aspecte privind cooperarea economică bilaterală şi sectorială, Italia fiind al doilea partener comercial al României.

Ministrul Bogdan Aurescu şi omologul său vor avea şi un schimb de opinii referitor la o serie de dosare europene importante pentru România şi Italia. La finalul consultărilor, ministrul Bogdan Aurescu şi ministrul Luigi Di Maio vor susţine declaraţii comune de presă.

Italia se pregăteşte serios cu aprovizionarea cu pastile de iod, ca urmare a ameninţărilor nucleare ale lui Vladimir Putin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici