O mare ţară europeană pregăteşte pastile de iod, în cazul unei urgenţe nucleare

Ameninţarea cu armele nucleare făcută de Vladimir Putin este luată în serios de Occidentali: pastilele cu iod sunt soluţia la îndemână.

12088 afișări
Imaginea articolului O mare ţară europeană pregăteşte pastile de iod, în cazul unei urgenţe nucleare

O mare ţară europeană pregăteşte pastile de iod, în cazul unei urgenţe nucleare

O conferinţă a regiunilor este programată pe 14 martie în Italia, pentru „profilaxia cu iod”. Autorităţile recomandtă calmă şi recomandă populaţie să nu consume pastilele de capul lor: „Fără alarme, nu practici de do-it-yourself”.

Italia se pregăteşte şi fuge să se apere, în cazul unei urgenţe nucleare. Planul naţional de urgenţă nucleară a fost aprobat, după ce regiunile au dat deja undă verde, în urmă cu câteva zile. Pe 14 martie va avea loc apoi o conferinţă a regiunilor, pentru a face bilanţul situaţiei.

În ce constă acţiunea care ar fi pusă în aplicare? Facilitează răspândirea tabletelor stabile de iod în diferitele teritorii, cu o distribuţie mai răspândită şi în parafarmacii, vândute ca suplimente la egalitate cu alte ţări europene precum Franţa şi Elveţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici